Kız arkadaşına doğum gününde hediye vermek için 4 bin lira değerindeki iç çamaşırı çaldı

Gündem haberleri samsun

Samsun'da bir kişi kız arkadaşına doğum gününde hediye olarak vermek için alışveriş merkezindeki mağazadan 4 bin lira değerinde iç çamaşırı çalınca, yanında bulunan 2 kız ile birlikte gözaltına alındı.

Olay, Samsun'un Atakum ilçesindeki bir alışveriş merkezindeki mağazada meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, T.T.A. adlı genç mağazadan 4 bin lira değerinde kadın iç çamaşırı çaldı. Hırsızlık olayının ortaya çıkması üzerine T.T.A. ile yanında bulunan F.G. ve M.K. adlı kızlar gözaltına alındı. T.T.A., kız arkadaşına doğum gününde hediye etmek için iç çamaşırı çaldığını ileri sürdü.

Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan T T.A. F.G. ve M.K. Denizevleri Polis tarafından ekiplerine teslim edildi. Polisteki sorgusu tamamlanan 3 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.
Kız arkadaşına doğum gününde hediye vermek için 4 bin lira değerindeki iç çamaşırı çaldı - Resim : 1

HIRSIZLIK

Hırsızlık suçu, mala karşı işlenen ve çok sık karşılaşılan suçlardandır. Size ait herhangi bir malın bulunduğu yerden çalınmasıdır.

Bu durumu fark ettiğiniz an derhal şikâyetçi olursanız faillere ulaşmak daha kolay olacaktır.

Parmak izi hırsızın tespiti için önemli bir delildir. Bu nedenle polis veya jandarma görevlileri gelene kadar olay yerindeki herhangi bir eşyaya dokunmamanız gerekir.

ŞİKÂYET SÜRECİ

Hırsızlık suçu mağduru olduysanız en yakınınızdaki karakola veya savcılığa başvurabilirsiniz.

Önemli evrakınızın (çek defteri, kredi kartı nüfus cüzdanı gibi) çalınması halinde durumu derhal ilgili bankalara veya kurumlara bildirmeniz gerekmektedir.

Sigortanız varsa ve maddi zarar için talepte bulunacaksınız da süreç hakkında ilgili sigorta şirketine de bildirimde bulunmalısınız.

Basit hırsızlık suçu uzlaştırma kapsamındaki suçlardandır. Şikâyetçi olduktan soruşturma devam ederken dosyanız uzlaştırma bürosuna gönderilir. Uzlaştırma süreci başlatılır. Eğer uzlaşma sağlanamadıysa soruşturmaya devam edilir ve savcılık tarafından iddianame hazırlanması ile yargılama sürecine geçilir.

ADLİ SÜREÇ

Davanız görülmeye başladığında ilgili mahkemeden üzerinde duruşma tarih ve saati yazan bir çağrı kâğıdı alacaksınız.

Süreçten haberdar olmak ve haklarınızı etkin bir şekilde kullanabilmek adına değiştirdiğiniz adreslerinizi güncellemeniz de çok önemlidir.

Hırsızlık suçu nedeniyle uğradığınız zararı failden talep edebilirsiniz. Suçun meydana gelmesinden sonra soruşturma veya kovuşturma aşamasında failin zararı gidermesi halinde alacağı cezada indirim yapılacaktır.

TAZMİNAT

Hırsızlık olayı sebebiyle meydana gelen maddi ve manevi zararlarınızı hukuk mahkemesinde açacağınız bir dava ile failden talep etmeniz mümkündür.

 

Kaynak: İHA