İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu

HABER MERKEZİ
İYİ Parti Meral Akşener Ankara
İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı bugün gerçekleşti. Meral Akşener'in yeniden aday olmayacağını açıkladığı kurultayda 4 isim genel başkanlık için yarıştı. İlk turda hiçbir aday salt çoğunluğa ulaşamadı. İkinci turda da salt çoğunluk elde edilemedi, 3. turda kazanan Dervişoğlu oldu.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti'de yeni genel başkan belli odu. İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı bugün gerçekleşti.

Meral Akşener'in yeniden aday olmayacağını açıkladığı kurultayda 4 isim genel başkanlık için yarıştı. İlk turda hiçbir aday salt çoğunluğa ulaşamadı. İkinci turda da salt çoğunluk elde edilemedi, 3. turda kazanan Dervişoğlu oldu. Üçüncü turda Dervişoğlu 611 oy, Koray Aydın 548 oy aldı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlenen İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlık için Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ile Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz yarıştı.

Adayların konuşmalarının ardından oylamaya geçildi. 1302 delegeden 1178 delege oy kullandı. 7 geçersiz oy çıkarken 1171 geçerli oy kullanıldı. 

AKALIN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

İlk turda salt çoğunluk sağlanamadığı için seçim ikinci tura kaldı. Tolga Akalın adaylıktan çekildi. 

Adaylıktan çekilen Akalın sonrasında yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

“Siyaset tabanla yapılır. Milletle yapılır. Bugün delegemiz burada bir irade ortaya koydu ve bir fotoğraf verdi. Bu fotoğraftan benim okumam şudur ki delege ‘benim ferasetime güvenin’ dedi. Dolayısıyla ben bugüne kadar meşruiyetini taban siyaseti yaparak elde etmiş, otoriteye karşı mücadele etmiş bir arkadaşınız olarak delegemizin ferasetine inanıyorum.

Bundan sonraki süreci de siz saygıdeğer delegelerimizin ferasetine takdim ediyorum. Her birinize birlere verdiğiniz destekten dolayı, bugün ortaya koyduğunuz bu muazzam mücadeleden dolayı çok teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum.”

İKİNCİ TURDA DA SALT ÇOĞUNLUĞU ALAN ADAY ÇIKMADI

İkinci turda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. Müsavat Dervişoğlu 570, Koray Aydın 565 oy alırken seçim 3. tura kaldı.

ÜÇÜNCÜ TURDA KAZANAN DERVİŞOĞLU OLDU

3. turda salt çoğunluk aranmadığı için en çok oyu alan aday Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı oldu. Üçüncü turda Dervişoğlu 611 oy, Koray Aydın 548 oy aldı.

DERVİŞOĞLU AÇIKLAMA

İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı olan Müsavat Dervişoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

"Aslında ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Bu yolculuğa çıkarken Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin diye dua ettim. Ben bir yarış kazanmadım. Çünkü kimseyle yarışmadık biz. Herkesin gözü bu kongredeydi. Allah herkesten razı olsun. En küçük bir kötü olay bile yaşanmadı. Bu iyiler ve cesurlar hareketinin nasıl bir hareket olduğunun en büyük delili. Koray Aydın benim aile büyüğüm ve ağabeyim.

Sayın Akalın da benim kardeşim ve ailemin bir ferdidir. Sizlerin adayları olarak bu yolculuğa çıktık. Size mensup olmaktan hepimiz iftihar ediyoruz. Bugün itibarıyla birbirimize sarılıp yaralarımızı saracağız ondan sonra da iktidar yolculuğunu yine birlikte devam edeceğiz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene."

AKŞENER'DEN DERVİŞOĞLU'NA TEBRİK

Dervişoğlu'nun yeni genel başkan seçilmesinin ardından Meral Akşener sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Akşener şunları kaydetti:

"5. Olağanüstü Kurultayımızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum."