İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı: 15 günlük kısıtlama sadece barolarla ilgili değil

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı: 15 günlük kısıtlama sadece barolarla ilgili değil

Haziran ayında turuncu kategoride aranan 6, gri kategoride aranan 3 teröristin de aralarında bulunduğu toplam 128 terörist etkisiz hale getirildi. Çataklı ayrıca Ankara'daki yürüyüş yasağıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı"nda terörle mücadele ve iç güvenlik operasyonları ile ilgili son rakamları paylaştı. Çataklı'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

Haziran ayında turuncu kategoride aranan 6, gri kategoride aranan 3, teröristin de aralarında bulunduğu toplam 128 terörist etkisiz hale getirildi. 

Bu yılın ilk 6 ayında terörden aranlar listesinde bulunan 1 mavi, 1 yeşil, 13 turuncu, 21 gri kategoriden ve liste dışı sözde üst düzey 4 olmak üzere toplam 40 teröristin de aralarında bulunduğu, 562 terörist etkisiz hale getirildi.

Kırsaldaki terörist sayısının 400'lü rakamlara indiği bu dönemde elde ettiğimiz bu sonuç, terörle mücadeledeki kararlılığımızı gösteriyor.

ANKARA'DAKİ YÜRÜYÜŞ YASAĞI

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı son dönemde Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin Ankara'da 15 gün süreyle yasaklandığını hatırlatarak, TBMM önünde Adalet Komisyonu görüşmelerine katılmak için bekleyen baro temsilcileri ve avukatlara yönelik, bu kararın sadece barolar için değil tüm kurumlar için geçerli olduğunu söyledi.

Çataklı, "Kararlar bilimsel gerçekler doğrultusunda alınıyor. 15 günlük kısıtlama sadece barolarla ilgili değil. Barolar belirlenen çerçevede kendini ifade edebilir" dedi. 

son dakika son dakika haber