Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (06 Temmuz Çarşamba)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (06 Temmuz Çarşamba)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Vizeciler anlatıyor: Eskiden 20 günden aşağı vermezlerdi...

Schengen ülkelerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından istediği vize başvurularında ret oranı son zamanlarda büyük artış gösterdi. Türkiye bu ayrımcılığı, AKPM'ye taşıdı. Peki bu muamele sadece Türklere özgü mü? Neden çok fazla belge isteniyor? Schengen vizelerinin verilmeme sebebi ne?

'Haftada bir gün götürüyorum, kızım çabuk unutuyor'

Zihinsel, işitsel, bedensel ve görme engeli olan vatandaşlara özel eğitim veren kurumlar ekonomik olarak zorda. Devletin öğrenci başına ödeme yaptığı bu eğitim kurumları asgari ücretin yarısını destek ödemesi olarak istiyor. Bazıları okulların kapanma riski ile karşı karşıya olduğunu düşünüyor.

Tarihi artış gösteren konut fiyatları düşüş trendine mi girdi?

İngiltere'de merkez bankasının faizleri tarihi bir seviyeye çekmesi konut fiyatlarının düşmesine sebep oldu. Vatandaşlar acele ile evlerini satmaya çalışıyorken ABD'de de fiyatların düşeceğine ama bu düşüşün yavaş olacağına ilişkin bir beklenti var.

Güneş kremi: Sürsen bir dert sürmesen bir dert!

Özellikle yazın kavurucu günlerinde uzmanlar mutlaka güneş kremi sürmemizi tavsiye ediyor. Ancak bazı araştırmalar güneş kreminin içeriği hakkında soru işaretlerini getiriyor. Güneş kremleri güvenli mi? Gerçekten güneşten tam anlamıyla koruyorlar mı?

'Şarjım bitiyor' endişesi ile nasıl başa çıkacağız?

Modern dünyanın en önemli günlük problemleri arasında muhtemelen şarj sorunu da yer almakta. Yanında şarj aleti taşımayanları, o seçkin azınlıkta yer alanları çok şanslı görüyoruz. Peki "Şarjım bitecek mi?" endişesiyle nasıl başa çıkacağız? Bunun bir yolu var mı?

Kaynak: Haber Global TV