Bakan Soylu'dan Yunanistan'a sert tepki: Üzerini örtmek için uyduruk bir teşkilat kurmuşlar

Bakan Soylu'dan Yunanistan'a sert tepki: Üzerini örtmek için uyduruk bir teşkilat kurmuşlar

Bakan Soylu, Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki tacizlerine sert tepki gösterdi. Soylu, dün, Yunanistan'ın ABD bayraklı bir gemiye ateş açması sonucu 1'i Suriyeli, 2'si Türk 3 kişinin yaralandığı olayla ilgili de konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da "Afet Kriminal İnceleme Temel Eğitim Kursu Açılış Programı"nda konuştu. Bakan Soylu, 'Bin 448 personelle Amanos Dağları'nda Yıldırım-5 Operasyonu başlatıldı' dedi.

Program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Soylu şunları söyledi:

TERÖRİST CEMİL BAYIK'IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI

Terörle mücadele operasyonlarımız devam etmektedir. Bütün dünyaya tavsiyemiz Türkiye'yi izlemeye devam etsinler.

EGE'DEKİ YUNAN TACİZİ

Sahil Güvenlik Komutanlığımıza gelen bir ihbar çerçevesinde Amerikan bayraklı bir tekneye zannediyorum 2,5 mil civarında Yunan karasularına girerek bizim sahil güvenliğimiz müdahale etti. İki tane yaralamanın olduğunu arkadaşlarımız söylediler. Gece vaktiydi, acil müdahale gerekiyordu. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

Yunan tarafı sadece bu tip olayları ortaya koymuyor. Göçmen botlarını da acımasız şekilde batırmak suretiyle dünyada yeni bir süreci başlatmış oluyor. Benim şaşkınlığım insan hakları, göçmen hakları konusunda mangalda kül bırakmayan Avrupa'yadır. Bunun üzerini örtmek için de uyduruk bir teşkilat kurmuşlar. Yaptıkları insanlık dışı eylemleri örtmek için ortaya koydukları teşkilat. Bizim de ortak iş yapmamızı da istiyorlar. Yani cinayetlerine, kabahatlerine, insanları acımasızca katletmelerine bizi de ortak etmek istiyorlar. Bu da kabul edilebilir bir durum değildir. Ben özellikle Avrupa'ya, Yunanistan'a yaptıkları konusunda hem uyarmaya, hem had bildirmeye davet ediyorum. Elbetteki göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz devam etmektedir. Ama bunun kendine ait şartları vardır. Bu şartları da hep beraber yürütmeye çalışıyoruz.

Kaynak: Haber Global TV

süleyman soylu Yunanistan