AKSUNGUR İHA alçaktan gösteri uçuşu yaptı

eskişehir Gündem haberleri İstanbul

TUSAŞ Motor Sanayi (TEİ) tarafından üretilen milli motor TEI-PD170 ile göğe çıkan AKSUNGUR İHA, alçak uçuş yaparak gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

TEİ tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen AKSUNGUR İHA, başta ANKA platformu ve diğer insansız hava araçlarının güç ihtiyacı için Eskişehir’de üretilen yerli ve milli turbodizel havacılık motoru TEI-PD170 ile uçuşlarına devam ediyor.

Geçtiğimiz eylül ayında TEI-PD170 ile havalanan AKSUNGUR 35 saatlik uçuşla rekor kırmıştı. Dün ise öğle saatlerinde Eskişehir TEİ Yerleşkesi’nden havalanan AKSUNGUR, alçaktan gösteri uçuşu yaptı.

Görenleri gururlandıran, Türk Havacılık Sektörü için bir mihenk taşı olan ve kendisi gibi yerli üretim olan TEI-PD170 motoru ile havalanan AKSUNGUR, vatandaşların cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

GÜNDEM HABERLERİ

- 2024'te asgari ücret için 'tek zam' mesajı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şu anda çalışmalarını yapıyor. Bu çalışmalarını olgunlaştırdıktan sonra nihai tabloyu önümüze koyacak" dedi.

 - 'Seçil Erzan'ın fon dolandırıcılığı' olayı hakkında ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Futbolcu arkadaşlarla ilgili süreç devam ediyor. Bankanın en üst düzey yöneticileri ile ilgili de şu anda bütün soruşturmalar devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kısa zamanda netice alırız" dedi.

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’nin yerel seçimde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurdu.

- Yargıtay 3. Ceza Dairesi, İstanbul Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da 2017 yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına ilişkin dava dosyasını, gerekçeli kararın taraflara usule uygun tebliğ edilmediği gerekçesiyle iadesine hükmetti.

- TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman TikTok başta olmak üzere sosyal medya platformları ve fenomenlere yönelik çok ciddi çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA