12 katlı bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı! Vatandaş gönlündeki binayı bu sözlerle anlattı

Kahramanmaraş Depremi Malatya

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da bulunan ağır hasarlı 12 katlı bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı.

Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi'nde depremlerde ağır hasar alan 12 katlı binada incelemeler yapan uzman ekip, yapının belirli alanlarına 160 kilogram patlayıcının bulunduğu 1740 elektriksiz kapsül yerleştirdi.

Önlemlerin alınmasının ardından verilen komutla yıkım gerçekleştirildi.

Evladının evinin yıkımını izleyen Nail Balkış, oğlunun evinin ağır hasarlı olmasından dolayı Samsun'a taşındığını belirtti.

Böylesi depremin bir daha yaşanmamasını temenni eden Balkış, "Malatya'da dışardan göründüğü gibi böyle es geçilecek bir deprem olayı yaşamadı. Malatya en ağır şartlarda deprem imtihanını geçirdi. Can kaybı az oldu, bina insanlarımızı korudu ama kendini koruyamadı. Gönül isterdi ki binalarımız daha az katlı hem kendini hem de insanı koruyan mahiyette yapılsın." diye konuştu.
12 katlı bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı! Vatandaş gönlündeki binayı bu sözlerle anlattı - Resim : 1

GAZİANTEP'TEKİ BEYAZ SARAY APARTMAN İSE DİNAMİTE RAĞMEN YIKILMAMIŞTI

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Gaziantep'in İslahiye ilçesinde ağır hasar gören binaların yıkımı devam ediyor. Hacı Ali Öztürk Mahallesi'ndeki 6 katlı, 36 daireden oluşan Beyaz Saray Apartmanı ise, Elazığ'dakinin aksi örneğini gözler önüne sermişti.

Yıkım kararı verilen ve boşaltılan binanın dinamit ile yıkımı için çalışma başlatılmıştı. Binanın ilk üç katına dinamit yerleştirildi. Bu sırada bölgede, AFAD, itfaiye, polis ve 112 Acil servis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Dinamitler, 2 kez denemeyle patlatıldı ancak bina yıkılmadı.

Kullanılan 1 ton patlayıcıya rağmen bir türlü yıkılmayan Beyaz Saray Apartmanı'nın kepçe ile yıkımına karar verilmişti. Yıkım günü, sabah erken saatlerde apartmanın bulunduğu bölgeye gelen iş makinesi, yıkılmaması ile gündem olan Beyaz Saray Apartmanı'na ilk kepçeyi vurarak yıkımına başlamıştı.