EURO 2024 E Grubu'nda büyük sürpriz! Belçika, Slovakya karşısında VAR'a takıldı

HABER MERKEZİ
EURO 2024 Belçika Slovakya
EURO 2024 E Grubu'nda büyük sürpriz! Belçika, Slovakya karşısında VAR'a takıldı
FOTOĞRAF: Reuters

EURO 2024 E Grubu'nda oynanan maçta Slovakya büyük bir sürprizin altına imzasını atarak Belçika'yı 1-0 mağlup etti. Belçika'nın Romelu Lukaku ile bulduğu 2 gol VAR'dan gelen uyarının ardından iptal edildi.

EURO 2024 E Grubu'nda oynanan karşılaşmada Belçika ile Slovakya karşı karşıya geldi.

Frankfurt Arena'da oynanan karşılaşma adeta şok bir golle başladı. Slovakya 7. dakikada golü bulan taraf oldu.

Belçika savunmasının hatasını iyi değendiren Ivan Schranz yaptığı vuruşla Belçika kalecisi Koen Casteels'i mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Belçika beraberlik için bastırsa da ilk yarı Slovakya'nın üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıya etkili başlayan Belçika, 56. dakikada Romelu Lukaku ile durumu 1-1'e getirse de bu gol VAR'dan gelen uyarının ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

LUKAKU'NUN GOLÜ YİNE VAR'DAN GERİ DÖNDÜ

Belçika, Openda'nın getirdiği topta Romelu Lukaku'yla 87'de bir kez daha gol buldu fakat bu gol de geçerlilik kazanmadı.

Hakem Halil Umut Meler, VAR'ın uyarısı üzerine oyun alanının kenarına giderek yaptığı incelemenin ardından Openda'nın rakibine faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti.

Belçika'nın maçın kalan bölümünde beraberlik sayısı için yapmış olduğu girişimler sonuç vermedi ve Slovakya maçtan 3 puanla ayrıldı.

Flaş bir galibiyetin altına imzasını atan Slovakya aldığı 3 puanla grupta 2. sıraya yükseldi, turnuvaya istediği gibi başlayamayan Belçika ise grupta averajla 3. sırada yer aldı.

Slovanya gruptaki 2. maçında 21 Haziran Cuma günü Ukrayna ile mücadele edecek, Belçika ise 22 Haziran Cumartesi günü Romanya ile karşılaşacak.