A Milli Takım'ın grubunda dramatik son! Portekiz, fişi 90+2'de ÇEKti

EURO 2024 Portekiz Çekya
A Milli Takım'ın grubunda dramatik son! Portekiz, fişi 90+2'de ÇEKti
FOTOĞRAF: Reuters

EURO 2024 F Grubu'nda A Milli Futbol Takımı'nın rakiplerinden Portekiz, Çekya'yı 90+2'de bulduğu golle 2-1 mağlup etti.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) Türkiye'nin de bulunduğu F Grubu'nda Çekya ile Portekiz kozlarını paylaştı.

Leipzig Stadyumu'nda oynanan mücadelenin ilk yarısında Portekiz, Çekya karşısında çok sayıda pozisyona girse de yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve ilk yarı golsüz beraberlikle tamamlandı.

İkinci yarıda ise Çekya golü buldu. Mücadelenin 62. dakikasında Vladimir Coufal'ın pasında Lukas Provod yaptığı sert vuruşla Diogo Costa'yı mağlup etti ve maçta dengeyi ülkesi lehine bozdu.

Portekiz'in bu gole cevabı gecikmedi. 69. dakikada Portekiz'den Nuno Mendes'in kafa ile indirdiği topta kaleci Jindrich Stanek'in uzaklaştırmak istediği top Robin Hranac'a çarpıp kendi ağlarına gitti. Ve skor 1-1'e geldi.

Portekiz 87. dakikada Diogo Jota ile 2-1 öne geçti fakat bu gol VAR'dan gelen uyarının ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

90'da oyuna giren Fransico Conceiçao, 90+2'de attığı golle skoru 2-1'e getirdi ve Portekiz'in maçtan 3 puanla ayrılmasını sağlayan isim oldu.

Puanını 3 yapan Portekiz, averajla Türkiye'nin ardından grupta 2. sırada yer aldı. Turnuvaya istediği gibi başlayamayan Çekya ise 3. sırada kaldı.

Portekiz gruptaki 2. maçında 22 Haziran'da Türkiye ile mücadele edecek, Çekya ise Gürcistan ile karşılaşacak.