Mehmet ALTUNIŞIK

Mehmet ALTUNIŞIK

İlk, Ortaokul ve lise öğrenimini; İzmir Yeşiltepe İlköğretim okulu, İzmir Cumhuriyet Lisesi ve İzmit Anadolu Namık Kemal Lisesi'nde tamamladı. Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu.

Mesleğe 2000 yılında NTV Kocaeli Temsilcisi Cemal Kaplan'ın yanında başladı. Kocaeli TV, TV41, TGRT, 24 TV ve İhlas Haber Ajansı haber merkezlerinde muhabirlik yaptı. 2018 yılının Mayıs ayında Haber Global'e geçti ve halen burada muhabir olarak görev yapmaktadır.

TV alanlarında zengin bir deneyime sahip olan Altunışık, kariyeri boyunca birçok kritik noktada savaş muhabirliği yaptı. İHA'da çalıştığı yıllarda Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Polis-Adliye, ve Siyaset muhabirliği de yaptı. Türkiye'de Güneydoğu bölgesi yanı sıra Tunus, Mısır, Libya, Lübnan, Suriye ve Kuzey Irak'ta çatışma bölgelerinde görev yaptı. Tunus'ta başlayan Mısır, Bahreyn, Yemen, Libya ve Suriye'de halen devam eden Arap Baharı ayaklanmalarını takip etti. DAEŞ'in Kuzey Irak'ta Musul'u işgalini ve kentin terörden temizlenme harekatını izledi. TSK tarafından Suriye'de yürütülen hem Fırat Kalkanı hem de Zeytin Dalı Harekâtlarını takip etti.

Çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından verilen ödüllere layık görüldü.

Futbol oynamayı da izlemeyi de çok seviyor.