Yeni Zelanda Meclis Başkanı bir yeni doğanı kürsüde besledi

Yeni Zelanda Meclis Başkanı bir yeni doğanı kürsüde besledi

Yıllardır milletvekillerinin Meclis'e çocuklarıyla gelmesine izin verilen Yeni Zelanda'da Meclis Başkanı Trevor Mallard, başkanlık kürsüsünde elinde biberonla milletvekillerinden birinin yeni doğmuş bebeğini besledi

Daha önce Yeni Zelanda Başbakanı'nın bir basın toplantısı sonrası bebeğini emzirmesinin görüntülerini yayınlayan TVNZ'nin yoğun eleştiri oklarına hedef olduğu ve kanalın özür dilediği hala hafızalarda. Fakat Yeni Zelanda Parlamentosu'nda her gün milletvekillerinin yeni doğmuş bebekleriyle meclis sandalyelerindeki görüntülerini görmek elbette mümkün. Daha önce bir milletvekilinin yeni doğmuş çocuğunu başkanlık kürsüsünde kucağına alan ve otorumu o şekilde yöneten Yeni Zelanda Meclis Başkanı Trevor Mallard, dün de yine kürsüde VIP bir misafiriyle birlikte oturumu yönetti.
İşçi Partisi Milletvekili Tamati Coffey'nin iki aylık bebeği kucağındayken çekilen fotoğrafı Twitter'da paylaşan Mallard, "Normalde bu kürsüde meclis oturumlarını yönetenler oturur. Ama bugün bir VIP koltuğu benimle paylaştı" dedi ve yeni baba olan milletvekilini kutladı.


Yeni Zelanda Parlamento bebek emzirme