WSJ: Türkiye bölgeye giriyor, ABD çekilmek zorunda

WSJ: Türkiye bölgeye giriyor, ABD çekilmek zorunda

Wall Street Journal gazetesinin duyurduğu haberde "TSK ile PKK/YPG arasında bir çatışma çıkması, ABD'nin Suriye'den çekilmesini hızlandırır" ifadelerine yer verildi.

ABD’li yetkililer, Türkiye’nin Fırat’ın doğusundaki PKK/YPG işgali altında bulunan bölgeye yönelik operasyonunun kapıda olduğunu söyledi.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin duyurduğu haberde, Türkiye’nin Suriye sınırına yaptığı zırhlı araç sevkıyatına değinerek, “Operasyonun başlama ihtimali yüksek. Türkiye büyük ihtimalle içeriye küçük bir kara kuvveti sokacaktır” satırlarına yer verdi.

ABD askeri güçleri için “çekilmekten başka çare olmadığının” yazıldığı haberde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK/YPG ile çatışmaya girmesinin, ABD’nin Suriye’den çekilme operasyonunu hızlandıracağı aktarıldı.

ABD’li yetkililerin “Bir NATO müttefiki ile karşı karşıya gelmek istemediklerinin” ifade edildiği haberde, özellikle Türkiye'nin operasyona başlamadan önce geç haber vermesinden endişe edildiği aktarıldı.

“TÜRKİYE’NİN BAŞKA ÇARESİ KALMAMIŞTIR”

TBMM’nin yeni yasama yılı açılış resepsiyonunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Fırat’ın doğusunda arzu ettiğimiz neticelere ulaşamadık. Türkiye’nin kendi yolunda devam etmekten başka çaresi kalmamıştır” demişti.

Türkiye’nin kendi güvenliğini ve kardeşlerinin geleceğini “bölgede hesabı olan güçlerin keyfine terk etmeyeceğini” vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetmişti: “Birlikte çalışma imkanlarını sonuna kadar zorlarız. Bu mümkün değilse kendi yolumuzu açmaya zorlarız. TBMM’nin tüm vekilleri ve gruplarıyla bu süreçte güvenlik güçlerimizin yanında yer alacağına inanıyorum.”

son dakika son dakika haber