Milyarderlerin uzay yarışı: Branson, Bezos'tan önce uzaya gideceğini açıkladı

Milyarderlerin uzay yarışı: Branson, Bezos'tan önce uzaya gideceğini açıkladı

Yanındaki koltuğun 28 milyon dolara satıldığı, dünyanın en zengin iş insanı Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin ile 20 Temmuz'da uzaya çıkacağını duyurmuştu. Virgin Galactic uzay şirketinin kurucusu Richard Branson'ın Bezos'tan önce uzaya gideceği açıklandı

Bu yıl kurucusu olduğu Amazon’daki koltuğunu devretme kararı alan Jeff Bezos herkesi şaşırtan bir açıklama yapmış, Amazon’un yanı sıra uzay turizmi, yazılım ve medya alanlarında da aktif olan Bezos, kardeşi Mark Bezos ile birilikte sahibi olduğu uzay turizmi şirketi Blue Origin’in insanlı ilk uzay uçuşunda yer alacağını ve 20 Temmuz'da uzay seyahatine çıkacağını açıklamıştı.

YARIŞ BAŞLADI: BRANSON, BEZOS'TAN ÖNCE UZAYA GİDECEK

İngiliz milyarder Richard Branson'ın ticari uzay yolculukları düzenlemek için kurduğu Virgin Galactic ile uzaya çıkacağı tarih belli oldu. Branson'ın, ABD'li milyarder Jeff Bezos'tan önce 11 Temmuz'da uzaya gideceği duyuruldu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, 11 Temmuz'da uzaya test uçuşu düzenleneceği belirtildi. Branson dahil 6 kişinin yer alacağı uçuş, Virgin Galactic şirketinin ise uzaya 4. uçuşu olacak.

Twitter hesabından konuya dair paylaşım yapan Branson, "Her zaman bir hayalperest oldum. Annem bana asla pes etmemeyi ve yıldızlara ulaşmayı öğretti. 11 Temmuz'da, bir sonraki Virgin Galactic uzay uçuşunda bu rüyayı gerçeğe dönüştürmenin zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Virgin Galactic'in açıklaması, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos'a ait uzay şirketi Blue Origin'in 20 Temmuz'daki uzay yolculuğunda 82 yaşındaki ABD'li pilot Wally Funk'un da yer alacağını duyurmasının ardından geldi.

Blue Origin'in ilk insanlı uzay aracı New Shepard'ın 20 Temmuz tarihinde uzaya uçacağı bilinirken, 82 yaşındaki Funk uzaya giden en yaşlı insan olacak.

"UZAYDAN DÜNYAYA GERİ DÖNMESİN" İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

20 Temmuz'da ABD'nin Teksas eyaletinden Blue Origin roketi ile uzaya çıkmaya hazırlanan Jeff Bezos'un dönmesini istemeyen topluluk, internette imza kampanyası başlatmış, 

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un gelecek ay uzaya çıktığında Dünya'ya yeniden girişinin reddedilmesini öneren bir kampanya 6 binden fazla imza almıştı. 20 Temmuz'da Blue Origin roketiyle uzaya fırlatılacak olan Bezos, ünlü çizgi film kahramanı Süpermen’in azılı düşmanı Lex Luthor’a benzetildi. 

 

Kaynak: İHA

amazon Jeff Bezos Blue Origin Virgin Galactic Richard Branson