Dünyaca ünlü mekanda ikinci cinsel saldırı vakası!

Dünyaca ünlü mekanda ikinci cinsel saldırı vakası!

ABD'nin Chicago kentindeki oldukça popüler bir bar olan El Hefe'ye alkol alırken içkisine ilaç atılarak cinsel tacize uğradığını söyleyen ikinci bir kadın daha dava açtı.

Elizabeth Capra isimli kadın açtığı davada, Ekim 2014'te kendisine içinde 'ilk buluşmada taciz ilacı' kullanılan 'asetonla' karıştırılmış bir içki verildiği iddiasında bulundu.

Gazetecilere yaptığı açıklamada, "O akşam birkaç kız arkadaşımla 'Bears' maçını izliyorduk. Barda oturuyordum ve kendime bir içki söyleyip içtim. Bundan sonrasını gerçekten hiç hatırlamıyorum, ama o sırada benimle birlikte olan iki kız arkadaşım normalin dışında ve aşırı derecede hareket etmeye başladığımı, çok hızlı sarhoş olduğumu söyledi" dedi. 

Capra, arkadaşlarının bir noktada tuvalete gittiğini, ama geri döndüklerinde onu bulamadıklarını söylediklerini ifade etti.

Davada, El Hefe gece kulübünün Capra'ya "ilaç verildikten sonra, cinsel tacize uğradığı yerden güvenlik güçlerince çıkarılmasına izin verildiği, ayrıca davacının uyuşturucu verilip cinsel saldırıya uğradığı güvenlik kamerası kayıtlarının kaldırılmasına da büyük ölçüde yardım ve cesaret verdiği ifadeleri yer aldı.

Şikayet üzerine, El Hefe gece kulübü polise, ilk olarak kulübün kamera kayıtlarını izlediğin,, ancak Capra'yı tespit edemediklerini, ardından o akşam kayıtların bulunmadığını söyledi.  

El Hefe'nin sahibi olan 15 Hubbard LLC'nin sözcüsü Lissa Druss, incelemelerin sürdüğünü söyledi. Ancak dava dosyasında henüz bir saldırganın adı yer almıyor.

Capra, bu yıl Ekim ayında bir başka kadının saldırıyla ilgili videoları gördüğünü iddia etmesinin ardından adım attığını söyledi. 

BİR BAŞKA KADIN DAHA TACİZE UĞRAMIŞTI

Bu kadın, içki alırken kim olduğu bilinmeyen bir adamın yaklaştığını, barmenin adamın cinsel taciz amacıyla yaklaştığını fark ettiğini, ancak adamın aldığı içkileri içtikten sonra durumun hızla kötüye gittiğini söyledi. Davada ismi verilmeyen barmen, kadına uyuşturucu verildiğini düşündüğünü ifade etti.

Ancak bu kadının uğradığı saldırının ardından, güvenlik kamerasından elde edilen görüntülere göre, videoda kapıda durduğu görülen iki erkek ile tökezleyen kadına eşlik eden bir adam görünüyor. El Hefe ise, güvenliğin hasta müşterilere arka kapıdan çıkışa kadar eşlik ettiklerini söyleyen bir açıklama yayınladı ve güvenlik personelinin cinsel saldırıya tanık olmadıklarını iddia etti. 

Capra, 2014 yılında yaşanan cinsel saldırıdan sonra hastaneye gittiğini, dava dosyasında tecavüz uğradığını doğrulayan kanıtların ve toksikoloji raporuna göre içkisindeki asetonun kaydının yer aldığını söyledi. 

ABD Chicago cinsel saldırı