Ülkenin 60 yaşındaki başkan yardımcısı ilk 11'de maça çıktı

Güney Amerika'da bulunan Surinam'ın profesyonel futbol liginde yaşanan olay dünyayı şaşırttı. Ülkenin Başkan Yardımcısı Ronnie Brunswijk, CONCACAF liginde sahibi olduğu Inter Moengotapoe takımının ilk 11'inde forvet olarak sahaya çıktı.

Salı günü gerçekleşen olayda, Surinam Başkan yardımcısı Ronnie Brunswijk, sahibi olduğu Inter Moengotapoe'nin Olimpia karşısına çıktığı maçta takım kaptanı bandını giyerek ilk 11'de sahaya çıktı. Brunswijk'in forvet olarak oynadığı maç, kendisinin adını taşıyan Ronnie Brunswijkstadion stadında oynandı.


60 yaşındaki Brunswijk maçta 54 dakika dayanabildikten sonra kendisini yedeğe aldı. Inter Moengotapoe, Olimpia karşısında 6-0 yenildi. Maçın ardından Olimpia soyunma odasından yapılan bir yayında Brunswijk'in oyunculara para verdiği görüldü. Bu anların ardından Brunswijk, Olimpia forması ile soyunma odasından ayrıldı.


Temmuz 2020 yılında Surinam'da başkan yardımcılığı görevini alan Ronnie Brunswijk, Surinam'da askeri diktatörlüğün devrilmesinde önemli bir rol oynayan 'Jungle Commando' isimli isyancı gruba yaptığı finansal destek ve liderlik ile tanınıyor. 1999 yılında Hollanda hükümeti tarafından kokain ticareti ile suçlanan Brunswijk sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2005 yılında, bir futbol oyuncusunu saha kenarında tabanca ile tehdit ettiği için ülkenin futbol federasyonu tarafından ceza aldı.

Kaynak: Diğer