Yumurtayı bir de böyle deneyin! Poşe yumurta nasıl yapılır? İşte damak tadınızı belirleyecek poşe yumurta tarifi

POŞE YUMURTA YAPIMININ ÜPF NOKTALARI

Poşe yumurtanın ilk özelliği yumurta akının katı olmasıdır. Kesildiğinde ise akışkan, kayısı kıvamında iyi pişmiş bir sarı dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Bunun için de pişirme süresi ve tekniği çok önemlidir.

Poşe yumurta yaparken tam kıvamında olması için; yayvan ve çok derin olmayan bir tencereye üç-dört parmak kadar su koyup kaynatın. Suyun miktarı, içine konacak yiyeceğin yarısının suya gömüleceği kadar olmalı. Kaynamadan önce suya 1 tatlı kaşığı sirke ilave ederseniz yumurta daha kolay katılaşır ve formunun bozulması daha zor olur. Su kaynama noktasına geldiğinde altını kısın, poşe için ideal derece 80-85 derece olmalıdır.

Kaynak: Haber Global TV