Yaprak sarmasının dağılmasını önleyemeyenlere müjde! Tabak yerine bunu koyunca sarma asla dağılmıyor

Yaprak sarma pişirmenin en büyük inceliklerinden biri pişerken dağılmamasıdır. Sarmanın yapraklarının dağılmaması ve içindeki harç nedeniyle yırtılmaması için çoğu zaman porselen tabak kullanılır. Ancak bundan daha etkili bir püf nokta olduğu ortaya çıktı.

Son Güncelleme:

Türk mutfak kültürünün sevilen yemeklerinden biri olan yaprak sarma pek çok farklı şekilde hazırlanarak tüketilir. Kimi yörelerde salçalı kimilerinde ise zeytinyağlı hazırlanan yaprak sarmanın her zaman ise değişmeyen bazı püf noktaları bulunuyor. Yaprak sarmanın dağılmaması ve yaprakların patlamaması için çoğu kişi tencerenin üst kısmına bir porselen tabak koyar.

Fakat tenceredeki yaprak sarmanın dağılmasını önlemek için daha pratik bir doğal yöntem olduğu ortaya çıktı. Yemek tarifleri içerisinde yaprak sarmanın püf noktası olan bu doğal yöntem ile sarmanızı asla dağılmayacak şekilde pişirebilirsiniz.