Yaprak sarmasını bu şekilde pişirmek gerekiyormuş! 40 yıllık aşçılar lokum gibi yaprak sarmanın püf noktasını açıkladı

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan ve hemen her yörede farklı bir tarif ile hazırlanan yaprak sarmanın lezzetini korumak ve yumuşacık pişmesini sağlamak için usta aşçıların mutfak sırlarından yararlanabilirsiniz. Bu şekilde yaprak sarma pişirince lokum gibi yumuşacık oluyor.

Son Güncelleme:

Türk mutfak kültürünün vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yaprak sarmayı pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Yaprak sarması incelik ve ustalık isteyen bir yemektir. Pişerken dibine tutmaması ve lokum gibi yumuşaması için bazen tarifin dışına çıkmak gerekebilir. 

Yaprak sarmasını pişirirken hem dibine tutmaması hem de lokum gibi yumuşacık pişmesi için bazı doğal yöntemler bulunuyor. Usta aşçıların yemek tarifleri içerisinde ye alan bu mutfak sırları lokum gibi sama pişirmenin püf noktası sayılıyor. İşte yaprak sarmasının lezzetini katlayan doğal yöntemler: