Yaprak sarma bu sosla hazırlanırsa dağılmıyor, iyi pişiyor! Şeflerin yöntemiymiş

Zeytinyağlı ekşili yaprak sarma

Malzemeler

500 gr büyük boy salamura yaprak (suda bekletilerek tuzu alınmış)

2 su bardağı pirinç (yıkanmış ve süzülmüş)

4 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)

2 adet domates (kabuğu soyulmuş, doğranmış)

2 küçük çay bardağı zeytinyağı

2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çorba kaşığı kuru nane

1 demet maydanoz (yıkanmış ve doğranmış)

2 adet limon (suları sıkılmış)

2 su bardağı kaynar su

Hazırlanışı:

Doğradığınız soğanları ve 1 çay bardağı zeytinyağını bir tencereye alıp kısık ateşte sarartın. Üzerlerine pirinci ekleyin ve 5 dakika kadar kavurup domates, baharatlar, tuz, nane, 1 su bardağı kaynar su ve limon suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çektirin. Pirinç suyunu çekince soğumaya bırakın. Ilık kıvama geldiğinde maydanoz ekleyip önceden tuzu alınmış ve suyu sıkılmış yaprakların içine yerleştirip uzun sarmalar halinde sarın. Yayvan bir tencerenin tabanına birkaç yaprak serin, hazırladığınız sarmaları tencereye yerleştirin. Üzerlerine 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı kaynar su ve limon suyu gezdirin. Sarmalar kaynamaya başladığında ateşi kısın ve yapraklar yumuşayıncaya kadar ağır ağır pişirin. Sarmanın suyu tencereyi hafif eğerek kontrol edilir, gerekirse kaynar su ilave edin. Pişen sarmaları tencerenin kapağı kapalı vaziyette soğumaya bırakın.

Kaynak: Haberturk.com, Youtube.com