Yaprak sarma bu sosla hazırlanırsa dağılmıyor, iyi pişiyor! Şeflerin yöntemiymiş
Yaprak sarmalarınızı sunumunuzu zenginleştirmek için bu lezzetli sosla harmanlayarak servis yapabilirsiniz.
Son Güncelleme:
Yaprak sarma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem pratik hem de lezzetli olan yaprak sarma, özellikle misafir sofralarının vazgeçilmezidir. Peki, lezzetli yaprak sarma nasıl yapılır? İşte size yaprak sarma yapmanın püf noktaları:
Sarma hangi yaprakla yapılır?
Narince üzümünün yaprağı en iyisidir. Adı gibi üzümü de yaprağı da narindir. Sarma yapılacak yaprak, damarsız ve tüysüz olmalı.
Tokat yöresinde kaç çeşit üzüm yetişiyor, hangileri sarmalık yaprak olarak toplanıyor?
Narince, çavuş, kömüş, ciciği, şıralık, kara üzüm ilk aklıma gelenler. Toplamda 28 üzüm çeşidi var. Sarmalık yaprak olarak narince üzümü yaprağı toplanıyor.