Uzmanların kelle paça veya işkembe yerine önerdiği çorba! Vücudu koruyor

TAVUK SUYU ÇORBASININ TARİFİ

MALZEMELER


1 tam büyük derili tavuk but (Farklı bir tavuk da olabilir)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pul biber
3 avuç tel şehriye
2-3 dal maydanoz


Terbiye için:


Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı


TARİF

Tavuğu haşlayıp başka bir kaba suyunu süzelim.
Tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritip unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonra tavuk suyunu ve 1 bardak kadar kaynar su ekleyelim.
Kaynayınca tel şehriyeleri ekleyelim.
Başka bir yerde bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiye hazırlayalım.
Terbiyeyi bir elle karıştırarak içine sıcak çorbadan alıp hemen karıştıralım terbiye iyice karışana kadar bu işlemi yapalım sonra çorbayı karıştıra karıştıra tencereye dökelim ve sürekli karıştıralım ki kesilmesin.
Daha sonra pul biber, karabiber ,tuz ve biraz maydanoz ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapayalım.


AFİYET OLSUN!