Usta aşçılar tane tane pilavın sırrını açıkladı! Pilavın lapa olmasını engellemek için tek gereken buymuş

Pirinç pilavı her ne kadar dışarıdan bakıldığında hazırlanışı basit gibi ursa da aslında ustalık isteyen bir yemektir. Pirinç pilavının tam kıvamında olması için uygulanması gereken bazı püf noktalar mevcuttur. Pirinç pilavının lapa olmasını engellemek için bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Son Güncelleme:

Pirinç pilavı Türk mutfak kültüründe yeri önemli yemeklerden biridir. Pek çok geleneksel yemeğin yanına hazırlanan pirinç pilavının kıvamını tutturmak oldukça önemlidir. Pirinç pilavının yanlış şekilde pişirilmesi lapa hale gelmesine neden olur. Tane tane hazırlanması için ise bazı doğal yöntemler kullanmak gerekiyor. 

Usta aşçıların yemek tarifleri kitaplarından alınan bu sır gibi doğal yöntemler ile pirinç pilavı tane tane pişiyor. Pirinç pilavının lapa olmasını engellemenin püf noktası olan doğal yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor: