Taze fasulyeniz daha doyurucu olacak. 1 kaşık eklemek yeterli
BULGURLU YEŞİL FASULYE YEMEĞİNİN TARİFİ
Malzeme listesi
1 kilo taze fasulye
2 adet orta boy domates
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı margarin
1 büyük kuru soğan
1. 5 çay bardağı pilavlık bulgur
3 bardak su
1 yemek kaşığı tuz ( silme )
7 bardak su
BULGURLU YEŞİL FASULYENİN HAZIRLANIŞI
Fasulyelerimizi bıçakla yemeklik şekilde doğruyoruz, yıkıyoruz.
Tencereye yağımızı koyuyoruz, soğanımızı koyuyoruz. Soğan
kavrulduktan sonra domates ve biber salçamızı ekliyoruz.
Domatesimizi de ekleyip 1 – 2 dakika kavuruyoruz. Fasulyelerimizi
ekliyoruz. Fasulyemizi 10 – 15 dakika kavurmaya devam ediyoruz.
Kavrulduktan sonra 3 bardak su ilave ediyoruz. Altını kısıyoruz,
fasulyeler biraz pişiyor. Piştikten sonra 7 su bardağı su
ekliyoruz. 20 – 25 dakika daha kaynatıyoruz ve bulgurumuzu
ekliyoruz. 15 – 20 dakika daha pişiriyoruz. Yemeğimiz servise
hazırdır. Afiyet olsun.
Not; Bazı fasulyeler geç pişebiliyor, ona göre ayarlayabilirsiniz.