Tadı damağınızda kalacak mantar dolması tarifi: Bir tabak yetmeyecek

İçi lezzetle doldurulmuş mantarlardan yapılmış dolmanın üstüne rendelenmiş peynir serpince tadından yenmez. İşte mantar dolması tarifi..

Son Güncelleme:

Akşam yemeğinde atıştırmalık ya da meze olarak tüketebileceğiniz mantar dolmasının tarifi haberimizde.

Toplam pişirme süresi 25 dakika.
Hazırlık süresi 10 dakika
Pişirme süresi 15 dakika
Yapımı kolay

Mantar dolması için malzemeler

12 adet sapları alınmış beyaz mantar
6 adet ince kıyılmış mantar
1 adet kıyılmış soğan
5 diş kıyılmış sarımsak
1 yemek kaşığı ince kıyılmış kişniş
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı biber

Mantar dolması nasıl yapılır? Tarifi

Önce fırını 220 derecede ısıtın. Bir sote tavasında tereyağını kızdırın, kıyılmış soğanı içine ekleyip yarı şeffaf hale gelinceye kadar pişirin. Kıvama gelince mantarları ve sarımsağı da ekleyip altın rengi olana kadar pişirmeye devam edin.

İçine bir tutam tuz ekleyin. Ateşten alın ve kişnişle karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.

Mantarların içini bu karışımla doldurun ve üzerine peyniri ekleyip mantarın kenarları altın sarısı renk alana kadar pişirin.

İsterseniz mantarları kapakla kapatarak bir sote tavasında da kızartabilirsiniz.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber