Canı şakşuka çekenler için çok özel tarif... Hint usulü patlıcansız ama yumurtalı efsane lezzetli şakşuka

Sabahların vazgeçilmezi yumurtanın şakşukalı versiyonu kahvaltınızdan alacağınız keyfi en üst seviyeye taşıyacak. İşte Hint usulü patlıcansız ama yumurtalı şakşuka tarifi.

Son Güncelleme:

HABER GLOBAL - Yumurtayla yapabileceğiniz birçok yemek seçeneği var. Protein yüklü olan ve kahvaltıların vazgeçilmezi yumurtayı bir de şakşukada kullanın.

Bir Kuzey Afrika lezzeti olan şakşuka Türkiye'de de yerelleştirilmiş versiyonuyla sık sık tüketiliyor. Türkiye'de patlıcanla yapılan şakşukayı pek çok ülke ise başka malzemelerle yapıyor.

Evde kolayca yapılabilen ekonomik ve lezzetli bir yemek olan şakşuka İsrail, Libya, Fas ve İspanya'da da sevilerek tüketiliyor. Her ülke bu lezzeti kendi damak tadına göre biraz değiştiriyor.

Şimdi size şakşukanın Hint versiyonunun tarifini vereceğiz. Hem yapması hem de yemesi kolay. Üstelik de çok lezzetli.

Hint usulü şakşuka için malzemeler:

- Yumurta 4 ya da 6 adet
- 4 adet ortay boy doğranmış domates
- 2 adet doğranmış soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates ketçabı
- 1 çay kaşığı zencefil ve sarımsak ezmesi
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber tozu
- 100 gram domates püresi
- Bulabilirseniz Hindistan'a has garam masala baharatı (bir tutam). Zorunlu değil.
- Az tuz
- Yağ

Adım adım patlıcansız şakşuka yapımı

1. İçine yağ dökülerek ısıtılmış tavaya soğanı koyup yarı sadam olana kadar soteleyin. İçine zencefilli sarımsaklı ezmeyi ve yeşil biberi ekleyin. Bir süre sonra domates ve tuzu da koyun 4-5 dakika pişirin. Ardından kırmızı biber dozunu ve bulabildiyseniz garam masala'yı ekleyin.

2. Üstüne 2 yemek kaşığı su koyduktan sonra kapağı kapalı şekilde 5 dakika daha pişirin.

3. Domates püresini de tavaya koyun. Kapağı kapatıp bu kez 5 ila 7 dakika arasında pişirin.

4. Spatulayla tavanın içinde yer açıp yumurtaları kırın . Kapağı yine kapatın ve 5 ila 8 dakika kısık ateşte pişirin.

Afiyetle yiyebilirsiniz.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber