Sudan geçirip yiyenler dikkat! Salatalığın kabuğunu soymadan yiyince bakın ne oluyormuş

Yıllardır süre gelen bir alışkanlık olan meyve ve sebzeleri sadece sudan geçirerek tüketme alışkanlığının aslında yanlış olduğu ortaya çıktı. Çinli bilim insanları tarafından yapılan çalışma salatalığı kabuğuyla yemenin zararını açığa çıkardı.

Son Güncelleme:


Son yıllarda bilim insanları meyve ve sebzelerin kabuklarında biriken pestisitlerin potansiyel zarara ve tehlikeleri konusunda vatandaşları uyarıyor. 

Daha çok salatalık ve elma gibi kabuğu ile tüketilebilen gıdalar üzerinde çalışmalar yapan bilim insanları  bu ürünlerin kabuklarındaki zararlı kimyasalların basit bir yıkama işlemi ile arınmayabileceğini açıkladı. Anhui Tarım Üniversitesi'nden Çinli bilim insanları lazer ışınları ve yenilikçi kimyasal tespit ediciler kullanarak elma ve salatalıkları kabuklarındaki maddeleri detaylı şekilde inceledi. Araştırmada ayrıca acı biber tozu, pirinç ve karides gibi gıdalar da incelemeye alındı.