Soğandaki gizli tehlike! İkiye bölüp dolaba koyan herkes buna dikkat etmeli

Soğanın yapısı olduğu ortamdaki koku ve bakterileri kendisine doğru çekmesine neden oluyor. Bu nedenle soğanı ikiye bölerek yarısını kullandığınız ve yarısını bir kap ya da poşet içerisine dolaba bıraktığınız zaman, ağzı kapalı olsa dahi soğan bakteri ve kokuları kendine doğru çekerek içinde hapsediyor. Bu da daha sonraki kullanımlarda soğanın gıda zehirlenmesine yol açabilecek kadar sağlıksız bir hale gelmesine yol açıyor. 

Aynı durum soğanın dilimlenmesi ve dilimli şekilde bekletilmesi için de geçerli. Soğanların en sağlıklı tüketimi kesildikten sonra tamamının kullanılması olarak biliniyor. Soğanın belirli bir kısmını kullanmayarak daha sonrası için sakladığınız takdirde, soğanın yapısı bakteriler nedeni ile bozuluyor. bu durum ise safra salgıları ve mide asidinde artışa yol açarak gıda zehirlenmesini ortaya çıkarıyor. Soğanın 1 gece dahi beklemesi bu sonuçlara neden oluyor. 

Kaynak: Haber Global TV