Soğandaki gizli tehlike! İkiye bölüp dolaba koyan herkes buna dikkat etmeli

Yemeklerde ve salatalarda sıkça kullandığımız soğan doğru bir kullanım biçimi sergilenmezse ciddi tehlike taşıyor. Soğan kullanımında yapılan bu hata gıda zehirlenmesine yol açabiliyor. Soğan tüketirken mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor.

Son Güncelleme:

Yemeklerde ve salatalarda bolca kullandığımız soğan yanı zamanda oldukça sağlıklı bir gıdadır. Sağlıklı yapısı içinde pek çok vitamin grubu bulunduran soğan, A, B ve C vitaminleri açısından zengin olmasının yanı sıra kükürt, iyot, kalsiyum, demir, folat, magnezyum ve potasyum gibi mineraller açısından da önemli bir kaynaktır. Bu kadar sağlıklı bir besin olan soğanın tüketimi konusunda yapılan hatalar ise sağlıklı yapısından faydalanmamızın önünde bir engel olarak karşımıza çıkıyor. Soğanın dolaba ikiye bölünmüş halde konulması sağlık açısından büyük risk taşıyor. Soğan tüketirken yapılan bu hata sonucunda ise bakın neler oluyor:

Kaynak: Haber Global TV