Soğan ve sarımsağı birlikte pişirmek meğer çok zararlıymış! Öğrenince bir daha soğan ve sarımsağı birlikte pişirmeyeceksiniz

Hemen hemen her yemekte kullandığımız soğan ve sarımsağı genellikle aynı tavada birlikte pişiririz. Ancak yıllardır devam ettiğimiz bu alışkanlığın yanlış olduğu ortaya çıktı. Meğer soğan ve sarımsağı bir arada pişirmek çok zararlıymış. Bu bilgiyi öğrenince, bir daha birlikte pişirmeyeceksiniz.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız


Hazırladığımız yemeklerde bolca kullandığımız soğan ve sarımsağı yıllarca birlikte pişiriyorduk. Ancak bu davranışın yanlış bir pişirme tekniği olduğu ortaya çıktı. Soğan ve sarımsağı birlikte pişirmek meğer zararlı bir pişirme tekniğiymiş. Yıllarca bilmeden devam ettiğimiz bu alışkanlığın zararını öğrendiğiniz anda soğan ve sarımsağı birlikte pişirmekten vazgeçeceksiniz.

Yemeklere kattıkları lezzet ve pişerken tatlarının karışması ile ortaya çıkardıkları aromadan dolayı soğan ve sarımsağı birlikte pişirmek yaygın bir yöntemdir. Ancak soğan ve sarımsağı birlikte pişirmek her ne kadar farklı bir aroma sağlasa da, pişirme esnasında zarara yol açıyor. İşte soğan ve sarımsağı birlikte pişirmenin zararı:

Kaynak: Haber Global TV