Soğan ve sarımsağı birlikte pişirmek meğer çok zararlıymış! Öğrenince bir daha soğan ve sarımsağı birlikte pişirmeyeceksiniz
Soğan ve sarımsak her ne kadar birlikte pişerken güzel bir aromaya
sahip olsa da, Soğan sarımsağa göre çok daha uzun sürede pişer. Bu
da soğan ile sarımsağın birlikte pişmesi esnasında sarımsağın
yanmasına yol açar. Soğan pembeleşirken, sarımsak ise kavrulur ve
içerdiği tüm vitamin ile besin değerleri kaybolur. En doğru pişirme
tekniği daha uzun sürede pişen soğanın önce pişirilmesi ve ardından
soğan kavrulmaya başladığı anda içerisine sarımsağın eklenmesi
olacaktır. Aksi takdirde yanan sarımsak hem besin değerlerini
kaybeder hem de fazla pişmesinden dolayı sağlıklı bir besine
dönüşür.
Bu nedenle soğan ve sarımsağı pişirirken dilerseniz soğan pişmeye yakın içerisine sarımsağı atabilir ya da sarımsağı ayrı, küçük bir tavada pişirdikten sonra soğanın içerisine ilave edebilirsiniz. Ancak soğan ile sarımsağı aynı anda pişirmeye başlamak soğanın çiğ kalmasına ya da sarımsağın tüm besin değerlerini kaybetmesine yol açacaktır.
Kaynak: Haber Global TV