Şiş bölgeye buz tedavisi yapanlar dikkat! Meğer bu önemli detayı bilmeden buz kullanmamak gerekiyormuş

Soğuk kompres uygulanırken sıkça yapılan hata buzun direkt olarak cilde uygulanmasıdır. Cilde uygulanan buz şişliğin geçirilmesine yardımcı olmaz, aksine bölgedeki sinir ve deri dokularını tamamen dondurur. Bu da dokuda hasara neden olarak iyileşmenin gecikmesine neden olacaktır. Soğuk kompresin uygulandığı sürede buzu ya da uygulanacak bölgeyi sarmak çok daha sağlıklı olacaktır. 

Soğuk kompres uygulanırken yapılan bir başka hata ise soğuk kompresin uygulanma süresidir. Çoğu kişi şişlik inene dek ya da bölge tamamen buz soğukluğuna ulaşana dek soğuk kompres uygulasa da, aslında soğuk kompresin uygulama süresi çok önemlidir. Soğuk kompresin uygulanma süresi acıya, yaralanmanın ciddiyetine ve kişinin yağ dokusuna dikkat edilerek belirlenir. 

Soğuk kompres uygulanırken üzerinizde kalın bir kıyafet olması kompresin etkisini azaltacağı için ince bir tülbent gibi eşyaların var olması yeterli olacaktır. Soğuk kompresin süresi 1 saati geçmemeli ve bu 1 saat ileri seviyede ciddi yaralanmalarda uygulanmalıdır. Ayrıca soğuk kompres uygularken 5 dakika sürecek kısa bir masaj ile bölgeyi rahatlatabilirsiniz.