'Şimdi' harekete geçme zamanı!

Yeni bir yıl herkes için yeni bir sayfa demek. Elbette herkesin temennileri farklı ama mutluluk beklentisi benzer... Peki, yeni bir yıl bize gerçekten sihirli bir değnek getirir mi? Dönüştürücü Nefes Koçu Nilay Kalkavan anlattı.

Son Güncelleme:

Yeni yıl kapıda. Her biten yılı bazı duygu, düşünce ve deneyimlerimizi bizden uzaklara götürmesi temennisiyle uğurlar, gelecek olan yılı ise bize getirmesini istediklerimiz listesiyle karşılarız. Peki, yeni bir yıl bize gerçekten sihirli bir değnek getirir mi?

Her pazartesi gününün diyetlere gebe olması gibi, her 1 Ocak da hedeflere, hayallere gebedir. Yeni yılı güzel dileklerle karşılamak, gelecek yıl için hayaller kurmak süregelen bir ezber. Ve bu ezber elbette ki hepimiz için çok keyifli. Bazılarımız hayallerimize hızla kavuşurken bazılarımızın hayalleri yıllarca yeni olma potansiyelini yineler. 3 yıldır beklediğiniz aşk, 5 yıldır hayalini kurduğunuz para, 10 yıldır istediğiniz fit vücut; tekrar tekrar “Bu yıl artık olacak!” demenize rağmen bir türlü size gelmiyorsa zamanı algılayışınızı gözden geçirmeniz gerekiyor olabilir.

Nilay Kalkavan

Hiç düşündünüz mü, her anı yeni bir yılı karşılamanın heyecanıyla, inancıyla yaşasak hayatımızda neler değişir?

Sürekli ve sadece planlıyor, hesap kitap yapıyorsak zihnimiz gelecekte yaşıyor demektir. Zihnimiz hep gelecekte kaldığında aynı planlar ve hedefler sonuca varmadan tekrarlanıp durur. Beklediğimiz gelecek bir türlü gelmez olur. Onu yaratmanın yolu ise şimdiden geçer.

 “ERTELEDİĞİMİZ HER GÜN BİR DİĞERİNİN KOPYASINA DÖNÜŞÜR”

Kaderimizi değiştirmenin tek yolu “şimdi” harekete geçmektir. Harekete geçmek yerine beklemeyi seçtiğimizde geleceğimizi de bekletmiş oluruz. Ertelediğimiz her gün bir diğerinin kopyasına dönüşür. İçinde olduğumuz anda isteklerimize doğru atacağımız küçücük bir adım aynı döngüleri yinelemek yerine bize yeninin kapısını aralar. Tek bir adım bile, yolun uzunluğu ya da kısalığından bağımsız bizim için mutlak bir ilerlemedir. Eninde sonunda; anlar birleşip saatleri, saatler günleri, günler ayları, yılları ve geleceğimizin ta kendisini oluşturacaktır. Bu doğrultuda şu anda kim olmayı, ne yapmayı seçtiğimiz yaşamımızın geri kalanında da kim olacağımızın, ne yapıyor olacağımızın belirleyicisidir.

Yaşamın sihirli değneği sadece yeni bir yılın ilk gününde değil nefes aldığımız her an bizdedir ve bu değnek gücünü bugünden alır. Hep beklediğimiz o günün aslında bugün olduğunu hatırlayabildikçe içimizdeki sihirbazın yeteneklerini de hatırlarız.

2024’te yaşayacağımız her yeni gün 1 Ocak inancında geçsin. Abra Kadabra!

Sonraki Haber