Şifa niyetine: Kış aylarında içinizi ısıtacak vitamin deposu çorba tarifleri
TAVUK SUYU ÇORBASI
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü,
1 adet tavuk budu,
1 adet kuru soğan,
1 tatlı kaşığı tuz,
6 su bardağı su,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı un,
1 çay bardağı tel şehriye,
1/2çay kaşığı karabiber.
Yapılışı:
Tavuk göğsünü ve budu, iri doğranmış kuru soğan ve tuz ile
tencereye aktarın. Üzerine suyu da ekleyin ve orta ateşte kaynatın.
Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra
kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin. Çorbayı
pişireceğiniz tencerede tereyağını eritin. Unu kokusu çıkıp, renk
alana kadar kavurun. Üzerine tavukları haşladığınız ve soğanları
ayırdığınız tavuk suyunu, yavaş yavaş ve sürekli olarak
karıştırarak ekleyip, kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra 1 çay bardağı tel şehriye, haşlayıp
didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyin.
Çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatın. Servise hazır.
Pişirme Önerisi:
Çorbanın aromasını ve besleyiciliğini arttırmak için; havuç, maydanoz ve kereviz sapı ilave edebilirsiniz.
Kaynak: Haber Global TV