Sıcak çaya bal ekleyen herkesin dikkatine! Çay sıcakken içine bal eklemek bakın aslında nasıl etkiliyormuş

Çay sıcakken içerisine bal ekleyen ve ballı çay içen kişiler bunun doğru bir davranış olup olmadığını merak ediyor. Toplumun büyük bir kesimi ise sıcak çaya bal eklemenin kanserojen içerdiğini öne sürüyor. Peki ya gerçekten doğru olan ne?

Son Güncelleme:

Toplumun büyük bir kesimi balın ısıtıldığında ya da sıcak içecekler eklendiğinde sağlıklı yapısını kaybettiği ve toksik maddeler ürettiğine inanıyor. Daha çok balın çaya eklenmesi ile ortaya çıktığını düşünülen bu zararlı oluşumlardan korunmak için ise çoğu zaman bal çaya eklenmiyor. Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar ise balın ısıtılması ile ilgili gerçeği ortaya koydu.

Bitki çayına bal ekleyerek içmek ya da siyah çaya şeker yerine bal eklemek gibi alışkanlıkları olanları da ilgilendiren bu durum Hindistan'da yapılan bilimsel bir araştırma ile kesinlik kazandı.