Sebzeleri bu şekilde kızarttığınızda asla yağ sıçramıyor! Sebze kızartmanın en pratik yolu bulundu
Sebzelerin kızartılarak tüketilmesi hemen herkesin sevdiği bir yemek pişirme şeklidir. Özellikle patateslerin kızartılması esnasında karşı karşıya kalınan bir sorun olan yağ sıçramasına karşı kolaylıkla önlem alabilirsiniz.
Son Güncelleme:
Kızartma yemekleri hazırlanırken yapılan bazı hatalar kızartma yağının sıçramasına neden olur. Sıçrayan kızartma yağı yüksek tehlike içerir. Cildimize gelmesi halinde derimizi yakan bu yağdan kaçınmamız gerektiğini biliriz. Özellikle sebze pişirirken sıçrayan yağa bir çözüm bulmak istiyorsanız kendinizi korumak zorunda kalmadan sebze pişirmenin püf noktasını bilmelisiniz.
Sebze kızartırken yapılan bu hatayı öğrendiğinizde bir daha yağ sıçratmadan dilediğiniz gibi sebze yemekleri pişirebilirsiniz. Sebze yemekleri hazırlarken yağın sıçramasına neden olan hata ve doğru sebze kızartmanın püf noktası şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Kaynak: Haber Global TV