Sebzeleri bu şekilde kızarttığınızda asla yağ sıçramıyor! Sebze kızartmanın en pratik yolu bulundu
Sebze kızartırken yapılan bazı hatalar kızartma yağının sıçramasına neden oluyor. Dikkat edilmediği takdirde gözümüze dahi girme tehlikesi olan kızartma yağlarından korunmak için yağ sıçratmadan nasıl sebze kızartacağınızı bilmeniz gerekiyor. Kızartma hazırlarken en yaygın yapılan hata sebzelerin yıkanıp yağa bırakılması. Su ile yağ temas ettiğinde yağ sıçramaya başlar.
Sebze kızartırken öncesinde yıkadığınız sebzeleri ve beraberinde elleriniz iyice kurulamanız gerekiyor. Sebzelerin kendi içerdiği suyun karışması ile yağ sıçraması çok az miktarda gerçekleşecektir ancak bu da uzun sürer. Yağ sıçraması genel olarak sebzelerin dışında kalan musluk sularından kaynaklanır. Bu nedenle sebzeleri iyice kuruladıktan sonra yağın içine sakin bir şekilde bırakmak en doğru pişirme yöntemi olacaktır.
Kaynak: Haber Global TV