Sarma pişirirken üzerini kapakla değil onunla kapatın lezzeti katlanıyor

Yaprak sarma pişirirken işinize yarayacak tüyo. Bakın sarmayı lezzetlendirmek için ne yapmak gerekiyor.

Son Güncelleme:

Yaprak sarmasının sunumu ve servisi, bu lezzetli yemeğin tadını en iyi şekilde çıkarmak için oldukça önemlidir. Yemeğin dağılmaması ve lezzetini koruması için üzerine kapatılan tabak yerine özel bir sunum tercih edilmelidir.

****

Bu lezzetli yemeğin sunumu ve servisi, onun tadını en iyi şekilde çıkarmak için oldukça önemlidir. Yaprak sarmasının dağılmaması ve lezzetini koruması için üzerine kapatılan tabak yerine özel bir sunum tercih edilmelidir.

Türk yemekleri arasında lezzetine doyulmayanlar arasında şüphesiz yaprak sarması ilk sıralarda yer alır. Lezzetli olduğu kadar hazırlanması da olukça zahmetli olan sarma pişirilme sırasında genellikle üzerine tabak kapatılarak pişirilir.

Üzerine kapatılan tabak sayesinde dağılması önlenen sarmalar güzelce pişerek sofralardaki yerlerini alırlar.

Bunca zaman tabak kapatılarak pişirilen sarmaların üzeri meğer o ürünle kapatılınca hem daha iyi pişiyormuş hem de dağılmıyormuş.