Saç kuruturken herkes bu hatayı yapıyor! Saçların anında mahvolmasına neden olan bu hatayı bırakmak gerekiyor

Saç bakımında sık yapılan hatalardan biri olan yanlış şekilde saç kurutma saçlarımızın sağlıklı yapısını kaybetmesine neden olur. Saç kurutma işlemi bilinçsiz şekilde gerçekleştirildiğinde saçlarda kurutma ve yıpranmalar meydana gelir. Bu da zaman içerisinde saçlarınızın kırılarak dökülmesine yol açar. 

Saç kurutma işlemi esnasında yaygın şekilde yapılan hataların başında saçların uçlardan köklere doğru kurutulması geliyor. Saçların uzama yönüne doğru kurutulması saçların doğal yapısını korurken uçlardan köklere doğru kurutmak ise saçın doğal yağının kaybolmasına yol açıyor. Saç kurutma işleminin köklerden uçlara doğru yapılması gerekiyor. 

Bir diğer hata ise saç kurutma makinesinin saçın dibinden ve yüksek sıcaklıklar ile uygulanması. Saç kurutma makinesinin yüksek sıcaklığı saçın yakınında olduğunda saça zarar veriyor. Saç kurutma işlemini daha düşük sıcaklık ayarında ve saça belirli bir mesafeden gerçekleştirmek gerekiyor. ayrıca saçı direkt olarak kurutmak yerine ilk olarak havlu ile saçın ıslaklığını almak da saçın doğal yağısını korumaya yardımcı oluyor.