Usta çaycıların tavşan kanı çay sırrı açığa çıktı! Çayı böyle demleyince tek oturuşta bir demlik içeceksiniz

Türk kültürünün en önemli ögelerinden biri olan çay dışarıdan bakıldığında hazırlaması kolay bir içecek gibi gelebilir. Ancak bu sizi yanıltmasın. Tadı tam kıvamında bir çay demlemek için bazı püf noktaları öğrenmeniz gerekiyor.

Son Güncelleme:

Türk kültüründe yeri önemli olan içeceklerden biri çaydır. Derin sohbetlerin, kış soğuklarında sıcak içecek arayışının ve daha pek çok anın yardımcısı sayılan çay, farklı bölgelerimizde hazırlanıp içilir. Ancak orijinal çay demleme tarifini de bilmek gerekir ki pişireceğiniz çayın hem tadı hem de görüntüsü hoş olsun. 

Usta çaycıların 'tavşan kanı' diye adlandırdıkları kıpkırmızı ve pürüzsüz görüntüye sahip çay kıvamını elde etmek için ise dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Pratik ilgiler içerisinde çay demlemenin püf noktası sayılan yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor: