Pirinç pilavının lapa olmasının nedeni buymuş! Yıllardır devam eden bu yanlışa dur diyerek tane tane pilav pişirin

Mutfaklarda yapılan bazı hatalar yemeklerimizin daha tatsız ya da yanlış pişmesine neden olabiliyor. Özellikle ince bir ayarı olan pirinç pilavı gibi yemeklerde özellikle dikkat edilmesi gerekiyor. Meğer mutfakta yapılan bu hata pilavı lapa hale getiriyormuş.

Son Güncelleme:

Pirinç pilavı hazırlamak ustalık gerektiren bir iştir. Pilavın lapa olmaması için belirli ince ayarlar gerekir. Pirinç pilavının tam kıvamında tane tane pişmesini sağlamak için hemen herkes birkaç kez lapa pilav pişirerek öğrenir. Ancak bu püf noktasını bildiğinizde pilavınız asla lapa olmayacak. 

Yıllarca yaptığımız bir yanlış ortaya çıktı. Meğer doğru olduğunu düşünerek yaptığımız bir davranış pirinç pilavının lapa olmasına neden oluyormuş. Pirinç pilavı hazırlarken yemek pişirmenin püf noktalarını öğrenerek 40 yıllık usta aşçılar gibi tane tane pilav pişirebilirsiniz. İşte pirinç pilavının lapa olmasına yol açan hata ve doğru pilav pişirme tekniği:

Kaynak: Haber Global TV