Pirinç pilavının lapa olmasının nedeni buymuş! Yıllardır devam eden bu yanlışa dur diyerek tane tane pilav pişirin

Pirinç pilavının lapa olmasına neden olan bu hatayı aslında hepimiz tekrarlıyoruz. Bildiğiniz gibi pirinç içerisinde nişasta bulunan bir gıdadır. Suda pişirilen pirinç pilavının pişmesi esnasında ise bu nişasta açığa çıkar. 

Pirinç pilavını pişirirken lapa olmasını engellemek için pilavı karıştırmamamız gerekiyor. Pirincin daha iyi pişmesi için yaptığımız bu işlem aslında açığa çıkan nişastanın suya karışmasına ve pilavın lapa olacak şekilde yapışkanlaşmasına neden oluyor.

Birbirine yapışan pirinçler ise tam anlamıyla pişmek için daha çok suya ihtiyaç duyuyor ve lapa pilav ortaya çıkıyor. Bunun yerine kaşığı hiç dokundurmadan pişirmek ve pilav piştiğinde eğer lapa haldeyse çatallar karıştırtarak kısa süre suyunu buharlaştırmak daha sağlıklı oluyor. Bu işlemi pilav kısık ateşte pişerken gerçekleştirebilirsiniz. 

Kaynak: Haber Global TV