Patlıcan közlerken bu hatayı yaptığınızda tadı kalmıyor! Meğer patlıcanı yıllardır yanlış şekilde közlüyormuşuz

Sağlıklı ve lezzetli yapısıyla hemen herkesin severek tükettiği patlıcanın pişirilmesi esnasında yapılan bazı yanlışlar bulunuyor. Doğru patlıcan pişirme yöntemlerini öğrenerek patlıcanı hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı pişirebilirsiniz. 

Patlıcanları közlerken yapılan bu hata daha hızlı közlenmesi için patlıcanın üzerine delikler açılması. Patlıcanın üzerine açılan delikler içerisinde bulunan suyun pişme esnasında kaybolmasına neden oluyor. suyu akıp giden patlıcanlar bu su ile birlikte hem lezzetini hem de sağlıklı yapısını da kaybediyor. Bunun yerine patlıcanları yavaş yavaş közlemek ve bu közleme esnasında delik açmamak en sağlıklısı olacaktır. 

Kaynak: Haber Global TV