Pastanelerin sırrı çözüldü : Un helvasına lezzet katan tüyoymuş

UN HELVASI TARİFİ

100 gram margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

Şerbeti için:

3.5 su bardağı şeker

4 bardak su

UN HELVASI YAPILIŞI

Un helvanıza ilk önce şerbeti yaparak başlayın. Tencereye şeker ve suyu ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbetin kıvamı koyulaşınca altını kısın.

Daha sonra başka bir tencereye margarin ve sıvı yağı koyun.

Eriyen yağın içine unu yavaş yavaş ekleyin. Unu eklerken karıştırmayı unutmayın.

Unu kavurmaya devam ederken unun kokusu geldiğinde ve rengi dönmeye başladığında şerbeti içine ekleyin.

Un şerbeti tamamen çekene kadar karıştırmaya devam edin.

Kıvamı hazır hale gediğinde tencereyi ocaktan alın ve bir kaşık yardımı ile helvaya şekil verin.