Aşçıların gizli mutfak sırrı ortaya çıktı! Pişen nohutların sert kalmaması için...
Yemeklerde kullanacağımız nohutları öncesinde ıslatırız. Belirli bir süre nohutu suda bekletme işlemi olan bu yöntem nohutun daha yumuşak pişmesini sağlar. Ancak nohutu ıslatmak bile piştiğinde sert kalmasına engel olamıyorsa, aşçıların gizli tuttuğu bu yöntem ile nohutları yumuşatabilirsiniz.
Son Güncelleme:
Yemeklerde, pilavda ve atta kendi başına humus ve felafel yapımında kullanılan nohutları pişirmeden önce belirli işlemlerden geçiririz ki, piştiği zaman sert yani diri kalmasın. Ancak nohut ıslatma yöntemi gibi yöntemlere rağmen eğer nohutlarınız bir türlü yumuşamıyorsa, bu noktada yeni bir formülü açıklama zamanı gelmiş demektir. İşte aşçıların sır gibi sakladığı yumuşacık nohut pişirme yöntemi:
Haber: Yunus Emre Kılıç / Haber Global
Kaynak: Haber Global TV