Aşçıların gizli mutfak sırrı ortaya çıktı! Pişen nohutların sert kalmaması için...

Nohut pişirilmeden önce su içerisinde bekletilerek ıslatıldığı süreçte yumuşamaya başlar. Bu da nohutun piştiği zaman adeta püre gibi yumuşacık kıvam alabilmesini sağlar. Ancak ıslatma işlemi bazen yeterli gelmez ve nohutlar diri kalır. Nohutlar istendiği gibi yumuşamadığından yerken zorluk çıkarabilir. eğer nohutlarınız yumuşacık pişsin istiyorsanız, nohutları ıslatacağınız kabın içerisine 1 yemek kaşığı karbonat eklemeniz ve üzerine su dökerek kabın kapağını kapatmanız yeterli oluyor. Bu yöntem karbonatın sağlıklı yapısı sayesinde nohutun yumuşacık olmasına katkı sağlıyor. 

YAŞAM HABERLERİ

Kaynak: Haber Global TV