Nohut böyle piştiğinde lokum gibi yumuşacık oluyor! Tencerenin içine sadece bir kaşık atmak yetecek

Türk mutfak kültürünün vazgeçilmezlerinden olan nohut yemeğini pişirirken bazı pf noktalar dikkat etmek gerekiyor. Nohut pişirmek isteyenlerin en sık yaptığı hatalardan biri nohudu yumuşatamamak. Ancak yemeği bu yöntemle hazırladığınızda nohut lokum gibi yumuşuyor.

Son Güncelleme:

Türk mutfak kültürünün önemli yemeklerinden olan nohut yemeğini pişirirken birden fazla etken dikkat etmek gerekiyor. Tam kıvamında pişen ve ağızda yumuşacık dağılan nohutların sırrı ise bazı püf noktaları uygulamaktan geçiyor. Sulu nohut hazırlarken nohutların yumuşacık pişmesi için doğal yöntemler kullanabilirsiniz. 

Nohut yemeğinin hem lezzetini artıran hem de nohutların sertliğini bırakıp yumuşacık bir kıvam almasını sağlayan doğal yöntemler yemek tarifleri içerisinde püf noktalar olarak karşımıza çıkıyor. İşte yumuşacık pişen nohutların püf noktası: