Nohudun iyi pişmesi için tencereye bir tutam eklemelisiniz! Yumuşacık oluyor
Yemeğimize salçaları da ilave edip 1-2 dakika daha kavrulduktan
sonra haşlanmış nohutları ekleyelim. Ben bu tarifte kullanmak için
2 su bardağı kadar nohutu sıcak suda 3-4 saat kadar beklettim,
ardından düdüklü tencerede 15 dakika pişirdim. Pişme süresi nohutun
cinsine göre değişecektir, kontrollü olmakta fayda var.
Ardından etlerimizi tenceremize ekleyelim, karıştıralım.
Kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ilave edip son olarak 4-5
dakika karıştıralım ve yemeğin suyunu ekleyelim. ben bu aşamada 1
su bardağı et suyu, 3 su bardağı sıcak su kullandım. Siz dilerseniz
hiç et suyu kullanmadan ya da sadece et suyu ile de
hazırlayabilirsiniz.
Yemeğimizi şöyle bir karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak
15-20 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım. Eğer yemeğinizi
etsiz yapmak isterseniz eti ekleme kısmını atlayarak diğer
aşamaları uygulayabilirsiniz.
Nohut yemeği servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet
olsun.
Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com