Nohudun iyi pişmesi için tencereye bir tutam eklemelisiniz! Yumuşacık oluyor

Yemeğimize salçaları da ilave edip 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra haşlanmış nohutları ekleyelim. Ben bu tarifte kullanmak için 2 su bardağı kadar nohutu sıcak suda 3-4 saat kadar beklettim, ardından düdüklü tencerede 15 dakika pişirdim. Pişme süresi nohutun cinsine göre değişecektir, kontrollü olmakta fayda var.
Ardından etlerimizi tenceremize ekleyelim, karıştıralım.
Kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ilave edip son olarak 4-5 dakika karıştıralım ve yemeğin suyunu ekleyelim. ben bu aşamada 1 su bardağı et suyu, 3 su bardağı sıcak su kullandım. Siz dilerseniz hiç et suyu kullanmadan ya da sadece et suyu ile de hazırlayabilirsiniz.
Yemeğimizi şöyle bir karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım. Eğer yemeğinizi etsiz yapmak isterseniz eti ekleme kısmını atlayarak diğer aşamaları uygulayabilirsiniz.
Nohut yemeği servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com