Nohudun iyi pişmesi için tencereye bir tutam eklemelisiniz! Yumuşacık oluyor
NOHUT YEMEĞİ TARİFİ
Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
250g kuşbaşı et
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı nohut
1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak etimizi uygun bir tencereye alalım, üzerini 2 parmak
geçecek kadar su ilave ederek yaklaşık 20-25 dakika kaynamaya
bırakalım. Etler haşlanırken üzerinde biriken kahve rengi köpükleri
kaşık yardımı ile alalım.
Sürenin sonunda etlerimizi kontrol edelim ve kevgir yardımı ile
etlerimizi alarak suyunu bir kenarda bekletelim.
Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı alarak
soğanlar pembeleşene kadar 1-2 dakika kavuralım.
Daha sonra yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyerek kavurmaya devam
edelim. Biberlerin çok kavrulup erimesini istemediğim için bu
aşamada çok uzun kavurmadım.