Muz yemenin hem en lezzetli hem de en sağlıklı yolu buymuş! Muz yerken bu yöntemi denediğinizde bakın neler oluyor

Muz yerken muzu ayırıp tükettikten sonra kabuğunun dış kısmında kalan lifleri ayırarak bu liflerin sağlıklı yapısından faydalanabilirsiniz. Muzun kabuk kısmındaki lifleri bir kaşık yarımı ile ayırıp tüketirseniz bir dizi faydasını sizlere sunuyor.

Muzun lif kısmı sindirim sisteminin aktif çalışma hızına destek olarak kabızlığı engelliyor. Aynı zamanda kolesterolü dengeleyen muz lifleri kalp sağlığı üzerinde olumlu etkiler gösteriyor. Vücutta bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı antioksidanlar da sağlayan muz lifleri hastalıklardan korunmaya yardımcı oluyor. Ayrıca solunumu rahatlattığı da biliniyor. 

Muz lifleri kendi başına lezzetli görünmese de muz lifini bal ile karıştırdığınızda balın antiseptik yapısı ile birleşen liflerin faydaları artıyor. Bu şekilde muzun en sağlıklı tüketimini gerçekleştirmiş olabilirsiniz.