Mutfaklarda kullanılan bu malzemeler sağlığımızla oynuyor! Evinde bu ürünlerden olan varsa hemen çöpe atmalı

Mutfaklarda yemek hazırlarken ve hazırladığımız yemekleri saklarken kullandığımız yan ürünlerden olan streç filmler doğru şekilde kullanılmadıkları takdirde sağlık açısından büyük tehlike arz ediyor. Streç filmler plastikten hazırlanan saklama amaçlı ürünlerdir. İçerisinde PVC adı verilen bir petrokimya içeren streç filmler yüksek tehlike içermektedir. 

İçeriğinde filalat bulunan streç filmler hormon bozukluklarına neden olmaktadır. Bu madde yemeklerin sıcakken streç film ile teması halinde yemeklere geçer ve daha sonra yemeğimizi yemek istediğimizde farkında olmadan hormon bozukluklarına neden olan filalatı da vücudumuza almış oluruz. 

Bir diğer kullanımı tehlikeli olan madde ise fırın yemeklerini pişirirken kullandığımız yağlı pişirme kağıtlarıdır. Pek çok pişirme kağıdı beyazlatılmıştır. Beyazlatılma işlemi esnasında kullanılan klorda bulunan dioksin vücutta biyokimyasal düzensizliğe yol açarak sağlığımızı tehlikeye atmaktadır. Bu maddeleri kullanmak isteyenlerin dikkatli olması gerekiyor.

Kaynak: Haber Global TV